19 september 2018

 
                                      ARKIV       KONTAKT       BLI MEDLEM       LÄNKSAMLING       LOGGA IN
 
 BOENDE       MAT & DRYCK       RESA & TRANSPORT       BÅTLIV       AKTIVITETER & SEVÄRT      HANDLA      PAKET

Tjust skärgård

SkärgårdsportenNYHETSARKIV


Mediestudenter i skärgården - augusti 2003

21 oktober 2008

Mediestudenter i skärgården - augusti 2003

(Reseberättelse av Åsa Sandler)
Sen vi gick ut vår utbildning på Högskolan i Kalmar har vår klass varje år förgyllt en helg under sommaren med ett besök i Västerviks skärgård.

Redan i hamnen börjar stämningen infinna sig när vi alla står med vår färska nyinköpta fisk till kvällens grillning i ett paket. Och väl på Hasselö gör det egentligen inte så mycket om solen skiner eller regnet öser (fast på något märkligt vis verkar det inte som om regnet öser så ofta, eller i alla fall så länge), det är alltid lika mysigt. Kubb ute eller kortspel inne. Allsång både inne och ute.

Under våra årliga resor till Västerviksskärgård har också ett besök på Torrön sin givna plats. Torrön är en plats där varken stress, ilska eller oro kan finnas. Det är helt enkelt ett paradis på jorden och är och kommer alltid förbli en av mina starkaste upplevelser av äkta svensk sommar.

Eller vad sägs om bastubad medan solen går ner i havet utanför och du då och då öppnar luckan för att svalka dig i vattnet som kluckar under golvet. Traditionsenligt avslutas kvällen på Torrön givetvis med en måltid bestående av havets egna läckerheter, fisk i olika former, och färsk potatis.

TEXT: ÅSA SANDLER
FOTO: ANDERS LEINHAGEN  »  Till arkivet

Ansvarig utgivare: MELLANSKÄRGÅRDENS INTRESSEFÖRENING

 © Åsa Nilsson www.eyecraft.biz